II. Sajtakadémia konferencia

Gyomaendrőd Város Önkormányzata és a Kállai Ferenc Művelődési Központ a XXII. Nemzetközi Sajt- és Túrófesztivál keretében megrendezi a II. Sajtakadémia konferenciát.

Időpont: 2021. szeptember 18. szombat
Helyszín: Gyomaendrőd, Kossuth Lajos utca 9.

A konferencia védnökei:

Prof. Dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora
Toldi Balázs, Gyomaendrőd város polgármestere
Kovács László, a Magyar Sajtkészítők Egyesülete enöke

Az első, nagy sikerű Sajtakadémia 2017 augusztusában nyitotta meg kapuit Gyöngyösön. A közel 200 résztvevő szakmai előadásokat hallhatott a sajtok múltjáról, a jogszabályi háttérről, megismerhetett jó gyakorlatokat az értékesítés vagy a marketing területéről. Képviseltette magát a tudományos világ is, így a mikrobiológiai-technológiai vagy állattartási kérdések sem maradtak megválaszolatlanul. Az egész napos rendezvényt egy sajtgasztronómiai bemutató zárta, így nem véletlen, hogy a sajtos társadalom egyik leginkább emlegetett eseményévé vált a Sajtakadémia.

2021-re elérkezett az idő a folytatáshoz. Hasonlóan széles körű előadásokkal tervezzük a visszatérést, a hazai sajttal kapcsolatos kutatások mellett ugyanúgy bemutatásra kerülnek a jó gyakorlatok, a 2020-as év kihívásaira adott válaszok, a sajtbírálat, a gasztroturizmus és még számos terület. Előadóinknak lehetősége nyílik bemutatni tudományos eredményeiket, diskurzust folytatni a sajtos szakma elméleti és gyakorlati szakembereivel egyaránt. A tervezett kerekasztal megbeszéléseken kisebb létszámban, kötetlen formában lehet az előadókkal a mélyebb szakmai tartalmak és kérdések átbeszélésére.

 

További információk

Előadói jelentkezési lap

Hallgatói jelentkezési lap