Hatalmas érdeklődés övezte a MATE standját a VII. Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztiválon

2021. szeptember 10-12. között került megrendezésre a VII. Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál Gödöllőn, az Alsóparkban. Szeptember 10-én a Szent István Campus, valamint a Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézet munkatársai várták izgalmas, interaktív programokkal az érdeklődőket, ilyen volt többek között a mikroszkopikus vízi élőlények megismerése, vagy az Alsópark növényvilágának feltérképezése. Szeptember 11-én a MATE standján a Tájépítészeti, Településtervezési és Díszkertészeti Intézet kollégái szórakoztatták interaktív, tájberendező terepasztallal a látogatókat. Az eseményről készült videó visszanézhető a linkre kattintva.

A közel 25 000 látogatót számláló rendezvényt szeptember 10-én Dr. Áder János köztársasági elnök is meglátogatta, akit Egyetemünk sátránál Dr. Heltai Miklós, a Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézet igazgatója üdvözölt.

A szeptember 11-én megtartott díjkiosztó gálán a MATE különdíját, az idei évben Csapó András, Toraja - Életük a haláluk című munkája érdemelte ki a szakmai zsűri értékelése alapján. A MATE különdíját Egyetemünk oktatási és nemzetközi rektorhelyettese, Dr. Szabó István adta át.

A rendezvény további különlegessége, hogy a magyar tájépítészek 2015 utáni legjobb terveiből, kutatásaiból és legszínvonalasabb alkotásaiból rendezett kiállítás is megtekinthető volt a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál ideje alatt a Gödöllői Királyi Kastély Lovardájában.  A Tájodüsszeia 2020(21) című posztertárlatot a szakma társadalmi ismertségének növelése érdekében szervezte a Magyar Építész Kamara Táj- és Kertépítész Tagozata, a Magyar Tájépítészek Szövetsége és Egyetemünk Tájépítészeti, Településtervezési és Díszkertészeti Intézete.