BASF Innovation Hub 2021

Nagy örömmel jelentjük be, hogy a világ vezető vegyipari vállalata, a BASF ismételten támogatni kívánja a fiatal innovatív szakemberek, köztük az Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen tanuló, illetve dolgozó fiatal innovátorok startup ötleteit.

 

A BASF Innovation Hub 2021 verseny középpontjában a tiszta technológiákhoz hozzájáruló ötletek és a környezeti fenntarthatóság javítását célzó innovációk állnak.

A Magyarország-Ausztria közös csoportjában legjobbnak minősített innováció vagy startup ötlet egy kezdeti bruttó 2500 euró összegű támogatás kedvezményezettje lesz, továbbá az ötletgazdának esélye nyílik arra, hogy további bruttó 5000 eurós támogatásban részesüljön a nemzetközi verseny nyerteseként és bemutatkozzon a BASF-nek.

 

A BASF Innovation Hub 2021 verseny két fő szakaszból áll:

 

  1. BASF Innovation Hub 2021 helyi versenyek: ez a verseny első szakasza. A jelentkezések lezárta után az öt legjobb helyi csapatnak lehetősége nyílik majd arra, hogy ötleteit bemutassa a zsűrinek, mely kijelöli a helyi verseny nyertesét. Ezt követően a helyi verseny nyertesei részt vehetnek a BASF Innovation Hub 2021 nemzetközi döntőjében.

 

  1. BASF Innovation Hub 2021 döntő: kivételes lehetőség a nyerteseknek arra, hogy innovációjukat ill. startup ötletüket nagyobb közönségnek is bemutassák és akár biztosítsák a további fejlesztéshez szükséges beruházás megvalósulását.

 

Részvevő országok: Ausztria és Magyarország (közös részvétel), Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Szerbia, Szlovénia (közös részvétel), Bulgária, Görögország, Csehország és Szlovákia (közös részvétel), Románia.

 

Megtiszteltetésnek vennénk, ha a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen tanuló diákok is megragadnák ezt a lehetőséget és bemutatnák ötleteiket a BASF-nek. Ennek okán azzal a kéréssel fordulunk Önhöz, hogy – amennyiben erre módja nyílik – az Egyetem honlapján legyen szíves tegye közzé a pályázati felhívást, illetve tegye azt elérhetővé a hírlevelekben, vagy az Önöknél használatos egyéb kommunikációs csatornákon, hogy összeköttetésbe kerüljünk olyan diákokkal, akik megítélése szerint sokat profitálhatnának a BASF Innovation Hub 2021 versenyen való részvételükből.

 

A BASF Innovation Hub 2021 az alábbiakban felsorolt területek legalább egyikét felölelő fiatal újító szakembereket, illetve startup ötleteket kíván támogatni:

 

  • Tiszta energia (például: a jobb folyamat- és energiahatékonyságra kiemelt figyelmet fordító digitális megoldások, az áramellátásban a megújuló energiák (hő-, nap-, szélenergia) arányának növelését támogató megoldások, hőenergetikai és szigetelési megoldások, a fűtés-hűtés-szellőztetés optimalizációja, az energiarendszerek karbonlábnyomának csökkentése és a kibocsátásmentes technológiák előtérbe helyezése),
  • A termőföldtől az asztalig (például: precíziós kezelési technológiák, szaktanácsadási szolgáltatások a digitális gazdálkodásban, digitális gazdálkodási megoldások, a fenntarthatóbb élelmiszeripari rendszerekhez hozzájárulni képes megoldások, szelektív növényvédő szerek, biológiai növényvédelem),
  • Körforgásos gazdaság (például: fenntarthatóbb és környezetkímélőbb termelési ciklusokat segítő megoldások, a zárt rendszerű újrahasznosítás digitális alapjai, megoldások biológiailag lebomló és bioalapú műanyagokra, (bio)kémiai újrahasznosítási megoldások, az újrahasznosítási folyamat katalizátorai, akkumulátor-anyagok újrahasznosítása, erőforrás-hatékony termékek és szolgáltatások).

 

A jelentkezések leadására 2021. szeptember 15-ig van lehetőség. Az egyes régiókban a helyi zsűri fogja kiválasztani azt az öt legjobb versenyzőt, aki utána bemutathatja innovatív ötletét.

Az ötből egy projekt pedig részt vehet majd a BASF Innovation Hub 2021 döntőjében.

A projektről és annak ütemezéséről további információk találhatók honlapunkon: join-innovationhub.com.

Benyújtás határideje: 
2021-09-15